Twice Baked Potatoes

Den-Noskos

Den Noskos

www.bbq-nl.com
www.bakeholics.nl
BBQ Team de Sea Side Smokers: www.seasidesmokers.nl
Het BBQ Genootschap is het barbecue forum dat ik samen met Frits run: www.bbqgenootschap.nl
En samen met Frits organiseer ik ook de BBQ Society Cook-Off een KCBS barbecue wedstrijd: www.bbqsociety.nl

Twice baked potatoes oftewel dubbel gepofte aardappels kun je op verschillende manieren vullen. Ik vind ze lekker met zure room en bacon.

Benodigdheden

  • 4 grote aardappels + 1 voor extra

vulling

  • olijfolie
  • 250 ml zure room
  • 2 eetlepels roomboter
  • volle melk
  • 1 cup geraspte kaas
  • bacon
  • 1/4 cup bieslook, vers, fijn gesneden

“Je wilt nog wat stukjes aardappel overhouden, dus geen puree ervan maken.”

Den-Noskos-1Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C. Maak de aardappels schoon onder stromend water, droog af en prik er met een vork een paar gaatjes in. Wrijf de aardappels in met een beetje olijfolie. Pof de aardappels 5 kwartier tot anderhalf uur in de oven, een cocktail prikkertje moet er zonder weerstand in gaan. Haal de aardappels uit de oven en laat afkoelen. Bak in de tussentijd de bacon knapperig op medium vuur, laat op wat keukenrol uitlekken en verkruimel. Snijd 4 aardappels door en haal voorzichtig bijna alles uit de binnenkant, zorg dat je geen gat in de buitenkant prikt. De vijfde aardappel is extra vulling, maar ook reserve mocht je één aardappel kapot prikken bij het leegscheppen.

Doe de zure room en boter bij het aardappelkruim en prak dit goed door elkaar, je wilt nog wat stukjes aardappel overhouden, dus geen puree ervan maken. Voeg als het wat droog is wat melk toe.

Houd wat van de geraspte kaas, bacon en bieslook apart en doe de rest bij het aardappelmengsel. Meng dit goed door elkaar Schep het mengsel terug in de aardappelschillen, strooi er de achtergehouden kaas, bacon en bieslook overheen. Verwarm de oven voor op 175 C, doe als de oven op temperatuur is de aardappels er nog een minuut of 20-25 in terug, ze moeten even doorwarmen en de kaas moet smelten.