Tatiki van Tonijn

PureBBQ

Pure Competition BBQ team

Acht volslagen vreemdelingen die eigenlijk al vrienden waren maar elkaar nog niet ontmoet hadden. PureBBQ staat voor mooi eten, eerlijk en iets wat klopt als je het proeft.

“We gaan verder dan een BBQ onze achtertuin en een pakketje uit de supermarkt!”

PureBBQ-1

PureBBQ-2

Wij zijn als team enorm enthousiast en verguld met het feit dat we de stap hebben aangedurfd en dat we het nog steeds volhouden. We gaan verder dan een BBQ onze achtertuin en een pakketje uit de supermarkt! Die achtertuin is wel belangrijk want we willen vooral gezamenlijk veel plezier beleven aan iets wat we leuk en lekker vinden.

Daarnaast nemen we elk jaar deel aan enkele wedstrijden. Soms zelfs een Europees Kampioenschap in 2012 in Torhout, België of zelfs een Wereldkampioenschap in 2013 te Marokko. Afgelopen jaar zijn we Europees en Nederlands kampioen in Pork geworden, 5e Europees in de algemene klassering en 2e van Nederland tijdens onze KCBS wedstrijden.

Benodigdheden

  • 500 gram verse tonijn
  • Flinke bak met ijswater

Voor de marinade

  • 200 ml Kikkoman sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 rode pepers in ringetjes

Voor de garnering, naar smaak

  • Taugé
  • Bosui in ringetjes
  • Japanse QP mayonaise
  • Wasabi furikaki kruiden
  • Breng alle ingrediënten van de marinade aan de kook en laat afkoelen in de koelkast.
  • Marineer de tonijn in de 3/4 koude marinade voor minimaal 4 uur, 1/4 gebruiken we later nog.
  • Maak je BBQ gereed voor direct grillen.
    Grill de tonijn zo heet mogelijk tot het aan weerskanten een mooie ruit heeft
  • Dompel direct de tonijn in het ijswater om geheel af te laten koelen, dit geeft een chemische reactie die de tonijn botermals maakt en niet verder gaart en zo mooi rosé blijft.
  • Trancheer de tonijn in mooie plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Maak een bedje van rauwe taugé, leg hier 3 plakken tonijn op en besprenkel met 1 eetlepel achtergehouden marinade het geheel.
  • Maak een raster van QP mayonaise over het gerecht, besprenkel met wasabi furikaki kruiden en bosui
  • Ook heerlijk om met 3 eetlepels guacamole te serveren.