Stephan’s Best Burger in Town

Stephan van der Berg

Stephan van den Berg

Stephankookt, een verfrissende blik op onze dagelijkse kost! Stephankookt is een nieuw initiatief dat zich richt op verse, lekkere en voornamelijk gezonde bezorgmaaltijden in de gemeente Rhenen (en omstreken)

“Heerlijk vanaf de barbecue of grill.”

In een tijd dat iedereen steeds drukker wordt en weinig tijd heeft om ook nog eens vers te koken, kreeg Stephan het idee om voor deze mensen te koken. Doordeweeks zo gezond mogelijk en elke vrijdag met iets extra’s, om zijn gasten met een lekkere, snelle hap het weekend te laten beginnen!

Een terugkomende snack bij Stephankookt is Stephan’s best burger in Town! Een verse hamburger van puur rundvlees met Jalapeno, zongedroogde tomaat, bacon, rauwe en gebakken sjalotjes, bieslook en Old Amsterdam. Daarbij een lekkere spicy hamburger- saus met augurkjes. Heerlijk vanaf de barbecue of grill. Pas op; niet voor de kleine maag…

Stephan van der Berg-1

Voor vijf dikke Stephan’s best burgers!

Benodigdheden

  • 500 gram rundvlees van slagerij Henry Harzevoort
  • 10 plakjes ontbijtspek krokant gebakken voor op de burger
  • Burgermengsel, fijn draaien in de keukenmix en aanmaken met het rundergehakt
  • 2 eetlepels groene Jalapeno
  • 4 eetlepels zongedroogde tomaat op olie
    Klein handje geraspte old amsterdam 1 sjalotje fijngesneden (rauw)
  • 1 sjalotje fijngesneden en aangefruit 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 1 ei
  • Flinke snuf zout

Benodigdheden hamburgersaus

  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels jngehakte augurk
  • 1 eetlepel gesneden bieslook Theelepel gembersiroop
  • Gerookte peperpoeder van Inca Berry, aka Hans Bouwmeester