Reebout met cranberrysaus, spruiten, stoofpeer en zoete aardappelpuree

The Smokey Bandits

Wie kent ze niet , het veelbesproken beruchte BBQ Team uit Apeldoorn. Drie gezellige BBQ fanaten met veel kennis, vakmanschap en liefhebberij voor het BBQ-en. Zo’n twee jaar geleden hebben ze elkaar weten te vinden via Het BBQ genootschap en sindsdien hebben Demy,Dikkie en Maurice hun krachten gebundeld om als team mee te doen aan diverse nationale & internationale Low en Slow BBQ wedstrijden. 2014 was een top jaar voor The Bandits. Ze deden mee aan diverse BBQ wedstrijden en hebben mooie prijzen weten te behalen, zoals de Grand Champion’s titel op de prestigieuze Tony Low en Slow BBQ Competition. Maar de kers op +de taart was toch wel het winnen van de titel…
The-Smokey-Banditswww.thesmokeybandits.nl

wild

Recept van Dikkie Besselink

Aangezien wij op de Veluwe wonen en onze vleessponsor slagerij Ter Weele veel Veluws wild slacht, heb ik gekozen voor mijn klassieke kerstmenu; Reebout met zoete aardappelpuree met spruitjes, stoofpeer en cranberrysaus.

Het is geen moeilijk recept maar wel een heerlijk recept en je weet zeker dat je met de kerstdagen nog achter de BBQ staat. Dit gerecht heeft als voordeel dat je de meeste bijgerechten al van tevoren kan maken, ook kan je dit recept gebruiken voor meerdere personen. Als dessert doe ik meestal een kaasplank aangezien het hoofdgerecht al zoet is, heerlijk met een mooi glaasje port. Probeer het en geniet ervan.

Beheerst wild op de BBQ

Bereiding reebout

  • Reebout op kamertemperatuur laten komen en kruiden met een mooie steakrub.
  • Indirect garen tot een kerntemperatuur van 55 graden en dan afgrillen.
  • In aluminiumfolie laten rusten voor 20 minuten

Bereiding zoete aardappelpuree met spruiten

  • Zoete aardappelen gaar koken en pureren ondertussen de spruiten beetgaar koken en deze door de zoete aardappelpuree roeren.

Bereiding stoofpeer

  • Stoofpeer schillen (stokje eraan laten zitten) en koken met rode wijn, 100 gr lichte bastardsuiker en een kaneelstokje, de peertjes moeten onder de rode wijn staan.
  • Laat dit 90 minuten op een laag vuur garen. Je kan de peertjes warm en koud serveren.

Bereiding cranberrysaus

  • 225 gr cranberry’s koken met 200 gr suiker en 100 ml rode wijn tot de cranberry’s barsten en ook deze kan je warm en koud serveren.