Poulet en croute

dennis

Remco Koelewijn

Werkzaam bij mijn ouders Wim en Lida Koelewijn van Keurslager Wim Koelewijn.
Kerkstraat 20-22
1271 RL Huizen
035-5254217

www.koelewijn.keurslager.nl
www.cateringhuizen.nl

PouletIngrediënten voor 4 stuks

  • Big Green Egg met pizza steen
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 2 kippendijen
  • Peper mix
  • 15 gram spinazie (kan ook met rucola, voor een krachtigere smaak)
  • 1 halve rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 ei
  • sesamzaad

Bereiding voor 1 stuk

  • Verwarm de Big Green Egg naar 200 grC met de pizzasteen er in.
  • Snij de kippendijen door midden, snipper de halve rode ui en de rode peper helemaal jn en klop het ei.
  • Pak een plak bladerdeeg, leg hier eerst 3 blaadjes spinazie op, ongeveer een centimeter van de rand af. Kruid de halve kippendij met een half theelepeltje peper mix, leg deze vervolgens boven op de spinazie.
  • Verspreid daarna een half theelepeltje jngesnipperde rode ui en een paar rode peperkorrels over de kippendij. Hierover legt u nog 3 blaadjes spinazie. Vervolgens smeert u een beetje van het geklopte ei op de randjes, daarna vouwt u de puntjes naar elkaar toe tot die helemaal gesloten is.
  • Draai het geheel om en maak in de bovenkant in het midden een klein gaatje. Lak het bladerdeeg af met het geklopte ei en strooi hier wat sesamzaad overheen. Dit herhaalt u vervolgens bij de andere stukken.
  • Nu is de Poulet en croûte klaar om op de Big Green Egg te leggen. Leg ze 15 minuten op het midden van de pizzasteen.