Peking eend

Richard-Herrebout

Richard Herrebout

Buiten zijn, lekker eten, grote stukken vlees delen met familie en vrienden. Kwaliteit voor kwantiteit dat is mijn motto. Vennoot Green Forest BBQ’s & Grills.

Gegaard op de monolith keramische barbecue op de indirecte methode.

Benodigdheden

Eend (schoon) 2kg

Marinade

  • 1⁄2 eetlepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1⁄2 eetlepel witte peper
  • 1⁄2 eetlepel 5 kruidenpoeder
  • 2 eetlepels Hoisin Saus
  • 3 dunne schij es gember
  • 1 stengel lente ui
  • 1 stuk steranijs

Bad

  • 4 liter water
  • 1⁄2 eetlepel citroensap
  • 1 cup azijn
  • 1 cup honing
  • 1⁄2 cup maltose (toko)
  • 2 stuks steranijs
  • Gedroogde citrusschil mandarijn (toko)
  • 3 stukjes zoethout (schijfjes van toko)

Richard-Herrebout-1Bereiding

  • Maak de eend binnen en buiten goed schoon. Snijd eventueel zijn vleugels en voeten af
  • Maak een pasta van suiker, kno ook poeder, witte peper, 5 kruiden poeder en hoisin saus.
  • Smeer deze pasta in de buik van de eend. Leg de gemberschijfjes, lente ui en één steranijs ook in de buik en naai de buik en de nek dicht met sate stokjes.
  • Zet de eend in de koelkast voor 3 uur.
  • Blaas nu met een etspomp of compressor tussen het vlees en vel van de eend, zodat het vet en het vel los komt van het vlees. Dit proces zorgt ervoor dat het vel krokant wordt na het grillen.
  • Kook in een grote pan 4 liter water met het zoethout, steranijs en gedroogde citrusschil. Laat dit 20 minuten koken. Voeg honing, maltose, citroensap en azijn toe. Houd het vuur nog steeds aan. Dompel de eend in de pan voor ongeveer ongeveer 20 seconden. Daarna schep je met een pollepel het gekookte water over de eend tot al het vel strak is geworden.
  • Hang de eend op een koele plaats op voor 24 uur om te drogen tot het vel helemaal droog is
  • Start de BBQ op en regel de temperatuur op 180 grC. Hang de eend in de BBQ ongeveer 60 minuten, tot die een mooie kleur gekregen heeft.