Patacón met pulled chicken

BasBQ

Bas de Ridder

Bas de Ridder eigenaar van BASBQ, samen met Yvette van Grinsven. Naast de barbecue webshop www.basbq.com, zijn wij importeur van ProQ BBQ Smokers. & Anuka Electrische Hot Smoker.

Pulled Chicken

  • 1 hele kip
  • Steven Raichlen’s Island

Spice Rub

  • kiphouder
  • 150 gram gezouten cashewnootjes
  • 8 plakken ontbijtspek

Crispy Southern Coleslaw

  • 4 kopjes gesneden witte kool
  • 1⁄4 kop gesneden wortel
  • 1⁄4 kop gesneden bleekselderij
  • 1 kop gesneden witte ui
  • 1⁄4 kop rozijnen
  • 1/3 kop suiker

Dressing

  • 3 el Dijon mosterd
  • 11⁄2 el appelciderazijn
  • 2 el mayonnaise
  • 3 el sour cream
  • 1⁄4 eL kerrie poeder
  • 1⁄4 el zout
  • 1⁄2 el cayennepeper

Patacón

  • 4 rijpe bakbananen
  • olie
  • press plate (of pan)
  • bakpapier
  • plancha

pataconBereidingswijze Pulled Chicken

Maak de bbq/ smoker gereed voor gebruik. Wrijf de kip goed in met de Steven Raichlen’s Island Spice Rub en zet de kip op de kiphouder. Zodra de bbq een constante temperatuur van +/- 120°C heeft plaats je de kip op de bbq. Gaar de kip low and and slow tot deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 75°C.
Haal het vel van de kip en rooster deze kort boven de hete kolen tot het vel krokant is. Rooster tegelijk de nootjes en het ontbijtspek, bijvoorbeeld in een rookmand. Trek het vlees van de kip uit elkaar. Breek het krokante vel in stukjes en meng deze met de rest van de kip. Strooi nog, naar smaak, Island Spice Rub door het vlees.

Bereidingswijze Crispy Southern Coleslaw

Meng de witte kool, ui, wortel, selderij en suiker in een grote kom. Maak in een andere kom de dressing door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen tot het een egale saus is. Schenk de dressing over de coleslaw en meng het geheel goed door elkaar.

Bereidingswijze Patacón

Leg een hele gepelde bakbanaan in het midden van een stuk bakpapier. Vouw het papier over de banaan en plet deze vervolgens met de Press plate tot het een platte schijf van 0.5-1 cm dik. Leg de plancha boven de hete kolen vd BBQ en giet er wat olie op. Bak de bananen tot ze een mooi bruin kleurtje hebben.

Tot Slot

  • Gemengde sla
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • Cheddar kaas

Opmaken

Leg 1 bakbanaan op een groot bord en beleg deze met de sla, tomaat, avocado, bacon, coleslaw, cashew nootjes (in stukjes gehakt), pulled chicken en de cheddar kaas. Leg de tweede banaan erop en snij het geheel doormidden.