Pastrami – Italiaanse lekkernij

Peter Bootsma

Peter Bootsma

Naast het wedstrijd BBQen, workshops, demo’s en cateringen die ik verzorg vind ik het leuk om steeds weer iets nieuws te gaan maken en te ontdekken.

Volg mijn team op facebook.com/Letzq

LetzQ

Ik had een brisket over van een wedstrijd en in een gesprek met een vriend zei hij ”Maak er eens pastrami van”. Nou ikzelf vind een broodje pastrami niet te versmaden en ben gelijk aan de slag gegaan.

Normaal moet het vlees lang in gezouten water staan maar ik wilde niet zo lang wachten en ben dus voor een verkorte versie gegaan.

Peter Bootsma-1

Peter Bootsma-2

Benodigdheden

(per 500 gr Brisket)

Pekelwater
20 gr zout op 500 gram vlees, water tot brisket onderstaat.

Marinade

  • 8 gr. zout
  • 10 gr. kristalsuiker
  • 1 tn. knoflook
  • 0,5 dl. balsamico azijn
  • 8 gr. koriander korrels
  • 30 gr. peperkorrels

Voorbereiding

  • Maak het vlees schoon van de harde vetten
  • Leg 24 uur in pekel en zet onder water.

Bereiding

  • Haal vlees uit pekel en dep droog met keukenpapier
  • Alles van marinade in keukenmachine doen en 2 minuten klein hakken
  • Leg vlees in bak en giet marinade over het vlees heen, dit ook 24 uur in koeling marineren.
  • Daarna het vlees laten uitlekken en de BBQ voorbereiden op de indirecte manier, dome temperatuur instellen op 100 graden en het vlees tot een kerntemperatuur van 65 graden laten garen.
  • Nadat het vlees klaar/gaar is terug koelen en dunne plakjes snijden.
  • Heerlijk op twee bruine boterhammen met roomkaas en mierikswortel en wat waterkers, augurkjes en Amsterdamse uien.

Eet smakelijk !