Op hout gebakken spareribs en zalm

Maarten

Pizza on Wheels is een piepjong bedrijfje in het verhuren van mobile houtovens en is ontstaan na een heerlijk weekend in Italië bij het wijnhuis Barolo in Cremolino.

De ideeën van een kok (Maarten Loosen) en een constructeur (Frans Roelofsen) zijn samengevoegd en daar kwam deze mobiele oven uit. Samen hebben we het bedrijfje opgericht met het doel om mensen met passie te laten genieten op mooie locaties met pure producten, zoals pizza’s, broodbakken en vis- of vleesgerechten.

Het gevecht met het vuur is zo mooi en het gaat zo snel dat je in een korte tijd aardig wat eten kan bereiden. Bijvoorbeeld in het bos tijdens een familiebijeenkomst, als personeelsbijeenkomst op de zaak. Voor teambuilding sessies of workshops, maar ook op jaarmarkten dus eigenlijk overal inzetbaar.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op 06 236 154 83 of pizzaonwheels@outlook.com
En we zijn te volgen op FaceBook onder pizzaonwheels.

“Genieten op mooie locaties met pure producten.”

Het leuke van buitenkoken vind ik dat je eigenlijk met pure en eenvoudige ingredienten iets lekkers op tafel zet. Dus heb ik vandaag in plaats van pizza’s gekozen voor een mootje gemarineerde zalm en een lekkere sparerib.

  • Eerst stook ik de oven lekker op tot zo n 200 graden en bereid ik ondertussen mijn gerechtje voor.
  • Als de oven op temperatuur is, kan het gevecht tussen vuur en het gerecht beginnen.
  • De verse zalm met huid leg ik op een vuren plankje, smeer deze in met mosterd, selerie zout, rietsuiker en wat Italiaanse kruiden. Laat dit even intrekken .
  • Schuif de zalm op het plankje in de oven en in 6 minuten is de zalm perfect gaar. De rook van het houtvuur geeft de zalm een heerlijke smaak.
  • Ook de sparerib gaat op een vurenplankje de oven in. Wrijf ‘m in met verse knoflook en wat honing, de teentjes kno ook erop en een paar takjes rozemarijn.
  • Dit gaat ook een minuut of 7 – 8 de oven in en dan serveren op de plank en smullen maar.
  • Een salade erbij serveren en een jonge Italiaanse wijn.

zalm