Maisbrood

Andrea-Snijder-2-1

Andrea Snijder

Benodigdheden

Voor 8 personen

  • 260 gram polenta
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • theelepels baksoda (ook wel zuiveringszout genoemd)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 250 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 250 gram cream corn (van de Toko)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

“Ik dacht eerst dat het een “gewone” pan was maar nee! Het is een oven EN een gewone pan!”

Andrea-Snijder-2-2Bereiding

  • Start in een starter 28 briketten op totdat ze wit heet zijn.
  • Mix alle droge ingredi.nten goed in een kom.
  • Doe in een andere kom het zelfde met de natte ingrediënten.
  • Voeg de droge ingredi.nten toe aan de natte en mix goed door. Indien het beslag niet “gietbaar” is dan wat extra karnemelk toevoegen.
  • Doe in de DO de olie en zorg dat alles aan de binnenkant bedekt is met een klein laagje. Giet het beslag in de DO en doe de deksel erop.
  • Leg onder de DO 10 briketten ( gelijkmatig verdeeld) en op de deksel de resterende 18.
  • Na ongeveer 10 minuten de DO een halve slag draaien en de deksel een halve slag extra. Zo zorg je ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.
  • Steek na ca. 20 een houten prikker in het brood, komt deze er schoon uit is het brood klaar. Anders de DO en de deksel nogmaals draaien.