Gegrilde coquilles met Heyde Hoeve bacon, zeekraal en salieboter

SMOKEY GOODNESS: De Ultieme BBQ Beleving

smokey

Barbecueën met Smokey Goodness is pure beleving. Onze grote in het oog springende smokers en bbq’s zetten de toon en de authentieke bereiding van echte, eerlijke gerechten maken het plaatje compleet. Smokey Goodness is fan van de ‘rough kitchen’: stoere mannen, open vuur, grote stukken duurzaam vlees en een hoop spektakel. Ons innovatieve concept is trotse winnaar van de Columbus Trophy, een Europese erkenning voor onderscheidende horecaondernemingen met lef, en mag zich vanaf 2014 World Champion Whole Hog Barbecue noemen. Wij gaan voor kwalitatieve bbq gerechten gemaakt van duurzame ingrediënten en brengen een hoop beleving naar feesten, evenementen en festivals als Lowlands, Fortarock en North Sea Jazz.
retrologo
Ons culi-avontuur begon in 2010 met een in elkaar getimmerd hutje en een gehuurde smoker op een afgetrapt grasveld. Nu ruim vijf jaar later bbq’en we jaar rond en zijn full-time bezig met onze grootste hobby: bbq’en volgens authentieke methoden. Altijd hout of houtskool, nooit gas. Naast alle catering opdrachten doen we graag mee met wedstrijden in binnen- en buitenland om onze skills te toetsen met de beste van Europa. Benieuwd naar onze avonturen? Zoek ons dan op via facebook of bezoek onze website.

www.smokeygoodness.nl

coquillesIngrediënten (4 personen)

  • 8 verse coquilles in de schelp
  • 1 bos salie
  • schil van 1 citroen
  • 2 eetlepels Gemalen Rode Peper • 250 gram gezouten roomboter
  • 250 gram zeekraal
  • olijfolie, zout en zwarte peper naar smaak

Bereiding

  • Haal de coquilles met een lepel uit de schelp, maak deze onder spoelend water schoon, dep droog en wikkel deze in een plak Heyde Hoeve bacon.
  • Hak een halve bos salie zeer fijn, zest de citroen en hak de schil zeer fijn. Roer beide door de zacht geworden roomboter en breng op smaak met de gemalen rode peper, zout en zwarte peper.
  • Frituur 8 blaadjes salie in een dun laagje olijfolie totdat deze knapperig zijn. Uit laten lekken op keukenpapier en licht bestrooien met zout.
  • Plaats een klein steelpannetje op bbq of grill, sauteer de gewassen zeekraal in een beetje olijfolie kort zodat deze warm is maar bite behoudt.
  • Grill de coquilles tot de bacon krokant is en de zeevruchten de juiste garing hebben.
  • Plaats een schoongemaakte schelp op een bordje m.b.v. grof zeezout. Plaats wat gesauteerde zeekraal op de schelp, plaats 2 gegrilde coquilles op het bedje zeekraal. Schaaf een dunne plak salieboter op de coquilles en garneer met de krokante saliechips.

“Nu ruim vijf jaar later bbq’en we jaar rond en zijn full-time bezig met onze grootste hobby: bbq’en “