Chinatown Ribs

The Smokey Bandits

Wie kent ze niet , het veelbesproken beruchte BBQ Team uit Apeldoorn. Drie gezellige BBQ fanaten met veel kennis, vakmanschap en liefhebberij voor het BBQ-en. Zo’n twee jaar geleden hebben ze elkaar weten te vinden via Het BBQ genootschap en sindsdien hebben Demy,Dikkie en Maurice hun krachten gebundeld om als team mee te doen aan diverse nationale & internationale Low en Slow BBQ wedstrijden. 2014 was een top jaar voor The Bandits. Ze deden mee aan diverse BBQ wedstrijden en hebben mooie prijzen weten te behalen, zoals de Grand Champion’s titel op de prestigieuze Tony Low en Slow BBQ Competition. Maar de kers op +de taart was toch wel het winnen van de titel…
The-Smokey-Banditswww.thesmokeybandits.nl

chinaribsRecept van Demy Kiezebrink

Lekkere zoet en licht pittige snack, absoluut fingerlicking….

Bereidingstijd

Een avond van te voren voorbereiden, dan kan de marinade en kleurstof goed in het vlees trekken.

Ingrediënten

  • 2 slabs Livar babyback ribs voor 4 personen
  • 3/4 cup hoisin sauce
  • 3/4 cup kikkoman soyasaus
  • 3/4 cup honing
  • 3 eetlepels uienpoeder
  • 3 eetlepels knoflookpoeder
  • 3 eetlepels gemberpoeder
  • 2 theelepels vijf kruidenpoeder (Albert Heijn)
  • 4 eetlepels sambal badjak
  • 3 eetlepels maple syrup
  • 3 eetlepels stroh rum
  • 3 eetlepels whisky
  • 3 eetlepels rode kleurstof
  • 1⁄2 cup honing voor het inkoken van de marinade.

We beginnen met ontvliezen van de babyback ribs dit is het verwijderen van het membraan dat aan de achterkant van de ribben zit, vervolgens snijd je de ribben in individuele stukken.

  • Daarna voegen we de losse ingrediënten samen en brengen dit al roerend aan de kook.
  • Als dit eenmaal gebeurd is laten we de marinade terugkoelen tot kamertemperatuur.
  • Vervolgens doen we de ribben in een vacuümzak of ziplockzak daarbij doen we de afgekoelde marinade en doen de afgekoelde dit laten we minimaal 12 uur marineren.
  • De volgende dag ga je de BBQ of smoker klaarmaken en opstarten voor een indirecte sessie. Zorg dat je je BBQ of smoker op een temperatuur van 107 graden houdt en voeg als rookhout wat blokjes kersenhout toe.
  • Vervolgens haal je de ribbetjes uit de marinade en leg je ze met de bolle kant naar boven op je smoker en laat je ze 2.5 uur garen, ondertussen laat je het restant marinade even inkoken en voeg je daar de 1/2 cup honing bij.
  • Na 2.5 uur lak je de ribben af met de ingekookte marinade en laat ze daarna nog 40 minuten op je smoker liggen.
  • Als de ribbetjes eenmaal klaar zijn leg je ze op een mooi bord of plateau en garneer je ze met een lente uitje en wat sesam zaadjes.