Braziliaanse Short Ribs – Low and Slow

Matthijs van der Pijl

Matthijs van der Pijl / Jan Faber

Butcher Boys Bootcamp

Vanuit onze passie voor vlees en barbecue begon- nen we in 2009 met de Butcher Boys Bootcamp. Een workshop over vleeskennis en de basis van het barbecueën. We hebben door de jaren heen samen- gewerkt met bekende namen: Jeroen Hazebroek, Jacques in ’t Veld, Peter Bootsma en Harry Havinga. Met Harry ontwikkelden we diverse nieuwe workshops en inmiddels staat onze locatie wekelijks vol met nieuwe barbecuefans die aangestoken zijn door het barbecuevirus!

Matthijs van der Pijl-2-1

Benodigdheden

  • 1 kg Wagyu of USA Short ribs 2 uien, fijngehakt
  • 4 teentjes kno ook, fijngehakt 2 eetlepels olijfolie
  • 5 tomaten, zonder vruchtvlees en fijngehakt
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 bosjes verse peterselie, fijngehakt
  • 1 kg cassave (yuca wortel in blokjes gesneden)
  • Zout en peper

Bereiding

  • Meng de kno ook, ui en wat olijfolie door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Smeer de ribben hier mee in.
  • Zet de BBQ op 200 graden graden Cel- sius en grill de ribben aan beide kanten goudbruin. Dit kan ook in een grillpan.
  • Doe de ribben samen met de tomaten, azijn en peterselie in een diepe schaal, voeg eventueel water toe zodat het geheel onder water staat en zet terug op de BBQ. Als u gebruik maakt van een grillpan kunt u een voorverwarmde oven van 200 graden gebruiken hiervoor. Laat het geheel 20 minuten koken.
  • Voeg nu de cassave toe en eventueel nog wat water, peper en zout en laat het geheel nog 40 minuten doorgaren tot de cassave mooi zacht van structuur is.

“We hebben door de jaren heen samengewerkt met bekende namen.”