Bacon Wrapped Union

tom

Tom Raes

Southern Dutch BBQ is opgericht door Tom Raes. Uit passie voor goed eten is de zoektocht in 2007 gestart om meer te halen uit de BBQ dan de standaard Nederlandse BBQ gerechten. Tijdens deze zoektocht kwam hij in aanraking met het Amerikaanse Low & Slow BBQ. Al snel volgde de kennismaken met de KCBS. KCBS is de overkoepelende organisaties die toeziet op BBQ Low & Slow wedstrijden. Na veel geoefend te hebben in de achtertuin, besloot Tom om in 2012 een BBQ Blog www.southerndutchbbq.com te beginnen. Op deze website vind je alle informatie, tips, en recepten om Low & Slow BBQ ook zelf thuis aan te pakken.

Southern-Dutch-BBQIn 2013 ging Southern Dutch BBQ een nieuwe uitdaging aan, namelijk het deelnemen aan een KCBS wedstrijd. De eerste wedstrijd was de BBQ Society Cook Off gehouden in Nootdorp. Dit idee was kort daarvoor tot stand gekomen en de voorbereiding en materiaal waren niet optimaal. Het (op dat moment nog gelegendheids-) team bestond uit Tom Raes, Dorine van Ge en en Martijn Jacobs. De hele nacht regende het door en door, de modder stond tot aan onze knieën en er was niets meer in de tent aanwezig dat niet doorweekt was. Maar wat een fantastische ervaring was het. Helemaal toen we de uitslag hoorden. Southern Dutch BBQ was op hun eerste wedstrijd bekroond tot Reserve Grand Champion! Vanaf dat moment was het voor de drie teamleden duidelijk: : Dit gaan we vaker doen.

Een verrassend makkelijke en heerlijke snack!

Bacon-wrapped

Ingrediënten

  • 2 grote zoete uien
  • 18 plakken ontbijtspek
  • Je favoriete BBQ rub
  • Je favoriete BBQ saus

Bereiding

  • Snijd de uien in dikke ringen van ongeveer 7 mm. Haal vervolgens de buitenste ring eraf en verwijder het middenstuk.
  • Pak vervolgens het ontbijtspek. Gebruik per uienring 3 schijven spek. Wikkel het spek strak om de uienringen heen en steek er een houten prikker doorheen.
  • Doe vervolgens wat van je favoriete BBQ rub erover.

BBQ voorbereiden

  • Bereid de BBQ voor op 150C / 302F voor indirect gebruik. Gebruik voor dit recept appel- of kersenhout als rookhout.
  • Plaats de uienringen voor ongeveer 40 minuten op de BBQ.
  • Glaceer vervolgens de uienringen met jouw favoriete BBQ saus. Laat vervolgens de uienringen nog 10 minuten op de BBQ liggen. Haal ze vervolgens eraf en laat ze een paar minuten afkoelen.