Wood Roasted Salmon

profiel

El Hambre

elHambreBij el Hambre is het niet kijken en niets doen, nee we vieren een leerzaam BBQ-feestje! De combinatie van buitenlucht, de geur van houtskool en een lekker drankje op zijn tijd zorgen ervoor dat u de ultieme barbecuebeleving ervaart. Na een welkomstdrankje, wordt er in gemoedelijke Brabantse sfeer gezamenlijk een maaltijd bereid. Je leert hier niet alleen het ambacht van grillen, maar ook dat je met een beetje fantasie en kennis eigenlijk alles op de barbecue kan bereiden. Je zult versteld staan van de mogelijkheden met een barbecue. Het hoogtepunt van de workshop is natuurlijk het samen eten. El Hambre is gespecialiseerd in barbecueën en koken op open vuur. El Hambre staat voor culinaire barbecue gerechten. Bij El Hambre koken en roken we voor u met heel veel plezier en verse smakelijke ingrediënten. Of het nu gaat om een familiereünie , een bedrijfsfeest of gewoon een gezellige barbecue met vrienden. Ontdek de mogelijkheden van de barbecue met heerlijke creaties die de eetlust opwekken en deel met ons deze passie.

www.el-hambre.nl
www.facebook.com/elhambrebbq

ZalmIngrediënten

  • Zalm ongeveer een kilo (hele zijde, let of moten)
  • Een scheut bruine rum
  • Ingrediënten voor de pekel
  • 175 g bruine basterdsuiker
  • 80 g grof zee zout
  • 1.5/ 2 eetlepels zwarte peperkorrels, gevijzeld

Bereidingswijze

  • Marineer de zalm in een inke scheut rum.
  • Na 15 minuten marineren de vis droog deppen en 4 uur in de pekel zetten. Daarna afspoelen en droog deppen met keukenpapier en de zalm op een rooster laten drogen.
  • Plaats je goed natgemaakte rookplank boven het vuur, wacht tot de rook verschijnt en leg dan je zalm op de plank.
  • Rook de zalmmoten in ongeveer 15 à 20 minuten.

P.S. Vergeet je plank niet van het vuur te halen..

“Ontdek de mogelijkheden van de barbecue met heerlijke creaties die de eetlust opwekken en deel met ons deze passie.”