Kogelbiefstuk van de cedarWood Ovenplank

Emilie

Emilie van der Woerd – De Jonge

Koken Op Hout – U bereidt op een eenvoudige manier een uiterst smakelijke en gezonde maaltijd, bovendien doet u zo inspiratie op om zelf naar hartelust te experimenteren en nieuwe, unieke gerechten te creëren. – www.kokenophout.com

“Koken op hout: nieuwe culinaire ervaring…..”

opplankEnige tijd geleden maakten mijn man en ik een reis van het noordelijke Alaska naar het zuidelijkste punt van Argentinië, Vuurland, op zoek naar authentieke gerechten. Maar al in canada werden we verrast door een uniek, hemels aroma dat sommige gerechten kenmerkte. De verrukkelijkste maaltijden hebben we er voorgeschoteld gekregen. Zowel vis-, vlees- als vegetarische gerechten werden op een plank gepresenteerd. En daar school ook direct ’t geheim van de rijke, natuurlijke smaak in.

Het specifieke aroma van de cedarWood Ovenplank was in het gerecht getrokken en had de smaak van de ingrediënten ver- rijkt! En niet alleen de smaak trof ons, ook de eenvoudige, vetarme bereiding. De maaltijden werden op de plank in de oven bereid en direct vanuit de oven van de plank gegeten. Het bereiden is een nieuwe culinaire ervaring met als resultaat (h)eerlijke, snelle, gezonde en bijzondere gerechten.

Ingrediënten

  • 3 kogelbiefstukjes
  • 3 plakken danish blue
  • 20 gram roomboter
  • snufje zout en peper
  • een cederhouten ovenplank (doe deze minimaal 1 uur in water)

Bereiding

  • Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur onder water.
  • Verwarm de oven voor op 100C. Niet hoger!
  • Schroei de kogelbiefstuk rondom dicht in een koekenpan. Wrijf de kogelbiefstukjes in met zout en peper. Leg er een plak danish blue op.
  • Leg de kogelbiefstukjes op de cedarWood Ovenplank.
  • De kogelbiefstukjes op de ovenplank gedurende 20 minuten op 100c garen in de oven.