Gegrilde ananas

Hollandse Kost

Michelle Bisschop

Uit Veenendaal en 20 jaar jong. Studeert aan Cas Spijkers academie. In 2013 gekozen tot beste cursiste! Michelle werkt bij Lust, Food & Wine in Veenendaal.

“Vaak nog lekkerder dan uit de oven!”

annanas

  • Halveer een ananas per 6 personen.
  • Verwijder het harde binnenste gedeelte, hol de ananas zo goed mogelijk uit zonder de schil kapot te maken.
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze in een kom samen met een handje rozijnen. Maak een marinade van gelijke delen rum, liqour 43, handje bruine basterdsuiker en schenk deze over het vruchtvlees. Laat het geheel ongeveer een uur marineren.
  • Vul daarna de halve delen ananas en plaats deze op het rooster. Temperatuur circa 170c, indirect.
  • Na zo’n 30 minuten is het geheel mooi warm geworden.
  • Lepel nu de helften ananas leeg en verdeel het over zes borden.
  • Schep er een bolletje (slag)roomijs bij plus een dotje slagroom. garneer met een blaadje munt.

Smakelijk!