B-B-Q Spektakel

Monolith_grill_46cm_inbouw_zwart_GoedEnKoop

Rob Nuijten

Rob Nuijten werkzaam als regio manager bij de vereniging van Keurslagers. Ben besmet met het virus dat BBQ heet.

“Of ik bij een ‘Smoking’ aan avondkleding denk? Echt niet!”

spektakelDe smakelijkste basis,Dun gesneden verse speklapjes 3 mm dikte, van het iberico varken. (ongezouten) licht rubben met zeezout en gemalen peper uit de molen, vervolgens de lapjes halveren.strak inrollen en spiesen maar. Indirect op de BBQ 120°c. Totaal tijd +/- 1 uur. Vanaf 30 min. 2 a 3 keer glaceren een genot voor de smaakpapillen!

Van boven naar beneden:

  1. Van mijn abrikoos brengen
    – Neem 3 gedroogde abrikoosjes.
    – Rol deze strak in Iberico spek.
    – Glaceren met ananas-gember saus.
  2. Uitjes op een kluitje
    – Neem handje steeltjes van de gewassen lente-ui, en rol deze strak in het Iberico spek.
    – Glaceren met pittige BBQ saus.
  3. De dadel bij het woord voegen
    – Neem 2 verse dadels zonder pit en rol deze strak in het Iberico spek.
    – Glaceren met gember siroop.
  4. Onder de vijgenboom
    – Neem 1,5 gedroogde vijg en rol deze in het Iberico spek.
    – Glaceren met bloemenhoning.
  5. De gouden appels
    – Neem een zure appel en verwijder het klokhuis en schil.
    – Maak blokken de breedte van het speklapjes.
    – Kaneel op de appel en volgens inrollen.
    – Glaceren met appel-calvados stroop.
  6. Toscaanse onderonsjes
    – De vulling bestaat uit lente-ui, zontomaat en paprika.
    – Strak inrollen en met gedroogde Italiaanse kruiden rubben.
    – Licht glaceren met een milde BBQ saus.